miercuri, 13 ianuarie 2010

MIRACOLE....












MAKI ŞI FLOAREA DE BAOBAB


Miracole se întâmplă pretudindeni ţi la tot pasul pentru că viaţa însăşi este un MIRACOL si pentru că totul are un rost pentru care se întâmplă s-au există.

***
..................................................................
Cu ochii mici şi umezi ca două boabe de cafea acoperite de roua dimineţii, Maki, micuţul lemurien, privea speriat sau mai degrabă nedumerit, MIRACOLUL.
În frunzişul des şi întunecat, tecile mari s-au deschis ca la un ordin nevăzut şi într-o mişcare delicată şi uşoară ca un dans graţios de balerină, petale lungi, sidefii, de culoarea liliacului timpuriu, s-au întins şi apoi s-au încovoiat ca nişte panglici strălucind în lumina lunii. Rochiţa giganşei balerine s-a preschimbat într-un voal alb, mătăsos, şi un buchet auriu de stamine s-a aprins în mijlocul ei.
Erau zeci de buchete care se deschideau şi se aprindea rând pe rând în coroana uriaşului copac, ca intr-un balet aievea, minunat şi fantastic..
Poate că micuţul Maki, trăia acum un moment special ca şi cum un copil aştepta cu nerăbdare să sufle în lumânările de pe tortul aniversar şi să se înfrupte din cadoul dulce, îmbietor. S-a grăbit să ajungă la ele şi să soarbă licoarea dulce din floarea suavă şi preţioasă ca o cupă de ambrozie.

Lumânările albe nu s-au mai stins pentru că MIRACOLUL lor abia începuse!...

...................................................................................................................................
GMH


text inspirat de vizionarea documentarului ''Planeta Pământ'' care a suprins momentul inedit şi extraordinar al înfloririi arborelui de baobab.
Documtarele acestei serii ne ajută să cunoastem miracolele acestei planetei,
aspecte mai puţin sau deloc cunoscute ale vieţii. Este o veritabilă pledoarie pentru păstrarea şi protejarea speciilor care locuiesc în această Arcă a Universului: PLANETA PĂMÂNT.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu