vineri, 18 iunie 2010

17 IUNIE - ZIUA MONDIALĂ A OCEANELOR

Oceanul Planetar insumeaza aproape 97% din volumul total al hidrosferei („invelisul de apa al globului terestru”).

De la o simplă informaţie de cultură generală, la o desbatere amplă în acestă direcţie şi în contextul evoluţiei climatice actuale cu consecinţe grave imediate şi pe termen lung, este o cale pe care trebuie să mergem ca să realizăm ce avem de făcut şi ce trebuie făcut imediat pentru ca lumea în care trăim să fie casa nosatră şi grădina pentru care investim timp şi punem mult suflet ca să ne bucurăm împreună.

Primul care a tras un semnal de alarmă privind oceanul planetar despre care spunea şi scria că este pe moarte, a fost J, Y. Custeau




In anii ‘60, J. Y. Cousteau a protestat impotriva deversarii deseurilor nucleare in Marea Mediterana, iar in 1974 a infiintat „Societatea Cousteau” in SUA si Fundatia cu acelasi nume, in Franta, pentru a promova salvarea planetei si pentru a strange fonduri necesare expeditiilor „in adancuri”. Zecile de filme, de carti si studii publicate de „Capitanul Planet”, cum l-a numit presa, au subliniat importanta pe care oceanul o are pentru viata si viitorul omenirii. Fiul sau cel mare, Jean - Michel, continua activitatea celebrului „comandor”.
(http://www.ecomagazin.ro/ziua-mondiala-a-oceanelor/)

Un gând de recunăştinţă şi de frumoasă aducere aminte pentru acest neobosit călător şi cercetător şi toată aprecierea pentru munca neobosită şi pentru rezultatele extraordinare.

va continu-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu