miercuri, 12 ianuarie 2011




Construcţia, botezată Ark Hotel după Arca lui Noe, poate fi amplasată atât pe mare, cât şi pe uscat. Are panouri solare pentru obţinerea energiei, un sistem de colectare a apei de ploaie şi multă vegetaţie pentru asigurarea oxigenului şi a hranei.
Din cauza structurii din sticlă, înăuntru intră suficientă lumină naturală pentru a reduce la minim nevoie de iluminare artificială
Arca a fost creată de firma rusă Remistudio, cu ajutorul programului Arhitectură pentru Salvarea de la Dezastre, al Uniunii Internaţionale a Arhitecţilor.
foto şi text preluate de pe site-ul Realitatea.net
((()))
Ambiţios şi inedit acest proiect futurist care arată încă odată voinţa, ambiţia şi încăpăţânarea Omului de a supravieţui în Univers.
Ne temem sau cât ne temem de viitorul previzibil care inevitabil va veni.
I-am făcut rău naturii şi acum cu disperare vrem s-o avem lângă noi tot din egoism?
Nu!!Cu siguranţă nu trebuie să fie aşa. Vrem să salvăm ce se se mai poate salva acum în ceasul al 11 -lea, reparând răul conştient sau nu care durează de milenii, din ziua în care primul copac a căzut ca să ne fie mai cald şi mai bine...
((()))
Avem şi noi românii idei, har Domnului, o mulţime, dar nu ne bagă nimeni în seamă!?Sau ce trebuie să facem ca fim remarcaţi?
De ce numai strănii văd şi ştiu să aprecieze?
Ne încăpăţânăm să rămânem aici şi să sperăm că într-o zi ne va observa şi pe noi cineva?
Ori....
Este un blestem acela ca românul să ''nască'' în chinuri idei şi proiecte excepţionale sau o binecuvântare că într-un final un român sau un alt pământean vor salva ce se va mai putea salva...cine ştie?
Numai Dumnezeu!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu