joi, 24 februarie 2011

GANDURI DESPRE PRIETENI


Am aceptat recent să particip la un anume concurs nu din dorinţa de a câştiga un premiu cât mai ales din bucuria de a scrie despre un Om drag, o prietenă ideală aşa cum este ea:VIOLETA

Şi atunci am scris din tot sufletul:



Stimată redacţie,

Doresc să vă scriu în câteva rânduri frumoase gânduri despre un OM minunat .

VIOLETA este de fapt un om obişnuit, simplu dar în simplitatea şi în modestia ei este un om strălucitor!

Se spune despre oamenii buni, generoşi, că au acea aură strălucitoare, clară, pe care o au doar sfinţii. Dar ca să vedem aura care-i încununează pe cei vrednici, trebuie să fim noi înşine asemeni lor.
Chiar dacă din punct de vedere profesional, ea nu a ajuns acolo unde merita potrivit studiilor, profesia pe care o are azi o ''înalţă'' mult deasupra celor care au funcţii înalte dar nu înţeleg sau nu acceptă un lucru esenţial: mai înainte de orice trebuie să fim OAMENI.
Ea, femeia delicată, sensibilă, femeia cu chip blând de adolescentă visătoare are imensul avantaj de a arăta azi cu cel puţin cincisprezece ani mai tânără decât vârsta pe care o are în realitate. Sunt convinsă că parte din acest mare avantaj vine din felul ei de a se purta cu cei din jur: familie, prieteni, prieteni necuvântătoare(de ce nu?), sau pur şi simplu oameni cu care se întâlneşte zi de zi în meseria ei.
VIOLETA ştie într-un fel atât de minunat să împartă zâmbete, să încurajeze, să păstreze un secret atunci când i se cere acest lucru, să fie un bun sfătuitor dar şi un bun mediator.
În meseria ei, zi de zi, acest om excepţional aduce nenumărate bucurii celor care vin să se bucure şi să ducă acasă imagini-instantanee din viaţa lor, fotografii pentru albume de familie. Ascultă mult şi cu aceeaşi nemăsurată răbdare cu care un psiholog îşi ascultă pacienţii, oferă idei, sfaturi, impresii...
Zeci şi uneori sute de oameni trec prin faţa ei zilnic.
O zi de serviciu înseamnă pentru ea o peliculă de film pe care se derulează multe chipuri, unele zâmbitoare, altele nu.
Recunoştinţa lor pentru omul care dăruieşte necondiţionat zâmbete sincere şi sfaturi bune înseamnă adesea un buchet de frezii sau de garoafe. Ce poate fi mai minunat?!Doar zâmbetul lor la fel de sincer care însoţeşte frumosul gest.
Nu trebuie decât să intri în atelierul ei FOTO şi să te convingi singur că cea mai frumoasă şi mai ''vie'' fotografie de acolo este chipul ei minunat în care străluceşte sufletul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu