vineri, 27 mai 2011

NATURA IN CASA NOASTRĂ






Tânjim după Ea, după verdele crud şi spititor al ierbii, după parfumul ameţitor al florilor, după limpezimea de cristal a apelor despletite în cascade, după aerul proaspăt şi vindecător pe care îl respirăm în preajma Ei.
Trăim frenetic şi de multe haotic această viaţă fără să ne facem timp pentru suflet.
Şi dacă timpul şi problemele nu ne permit să evadăm în peisaj, e momentul să aducem natura în casa noastră.
Un poster-peisaj şi un aranjament de flori naturale asortat ar fi o soluţie.



Şi mai minunate ar fi solutiile pe care ni le propun pecialiştii peisagişti dacă reuşim să trecem peste barierele financiare şi să ne permitem un colţ de natură vie în casa noastră, mereu aproape.
((((((()))))))

Patrik Blank:
Un specialist, arhitect şi artizan excepţional al grădinilor verticale

O grădină pentru orice cameră
Dacă simţiţi nevoia de mai multă verdeaţă în camera de zi, nu greşiţi deloc. Grădina dumneavoastră poate ocupa un perete sau parte a unui perete. De exemplu, ea poate avea o lăţime de un metru şi poate fi dispusă pe toată înălţimea peretelui. Dacă aveţi o cameră cu multă lumină, puteţi opta plante precum Filifera Agave, Aristata, Aloe, Yucca pitica, Kalanchoe, iar dacă vreţi să purificaţi aerul alegeţi Areca Palm, Sanseveria, Epipremnum.
Atunci când vă gândiţi la un perete viu, trebuie să aveţi în vedere că puteţi combina foarte bine plantele agăţătoare cu cele curgătoare şi cu cele care cresc normal. De pildă, Clorofitum - o plantă bogată şi curgătoare, poate fi asociată cu begonii, cu feriga de cameră sau cu crinul verde.
Într-o cameră mai întunecată, dormitorul de pildă, vă puteţi orienta spre floarea flamingo sau floarea coadă, pomul dragonului, iederă şi spre planta de fier sau pana cocoşului, care e foarte rezistentă.
Nici bucătăria nu trebuie lipsită de o mică grădină, mai ales că aici se poate marşa pe plante aromatice, numai bune pentru pregătirea mâncărurilor. Şi dacă nu v-am convins cu acest argument vă mai spunem că: pătrunjelul este o sursă bună de Vitamina C, apa de la mărar poate fi folosită pentru îndepărtarea petelor de pe piele, salvia calmează durerile de gingie, menta alungă migrenele, busuiocul îndepărtează insectele şi funcţionează ca antiseptic şi tonic, rozmarinul sporeşte puterea de concentrare şi de memorare, calmează crampele şi durerile menstruale, cimbrul este bun împotriva părului gras şi a mătreţii.


Printre lucrările lui Patrick Blanc se numără: Cartier Foundation for Contemporary Art, Paris, 1997, Hotelul Pershing Hall, Paris, 2001, Magazinul Marithé & François Girbaud, Manhattan, Centrul comercial Siam Paragon, Bangkok, 21st Century Museum of Contemporary Art, Kanazawa, Japonia, Muzeul Quai Branly, Paris, 2006, Supermarket BVH, perete exterior, Paris.

sursa:Tribuna, Sibiu, mai 2011 - Grădinile verticale, între modă şi necesitate



O sugestie personală:


FOTO 1:

Desfăşuraţi pe un perete un fototapet cu peisaj de pădure şi cascadă. Montaţi apoi câteva cuiburi cu ferigi şi plante specifice ''asortate'' iar la baza peisajului pe podea, aşezaţi ghivece cu flori frumoase de interior. Dacă aveţi şi o fântână arteziană cu vas ceramic, nu ezitaţi să o adăugaţi decorului.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu