miercuri, 18 septembrie 2013

Iubire e în toate pentru că TOTUL E IUBIRE

Iubire e în toate pentru că TOTUL E IUBIRE

Nu ştirile de senzaţie ori ştirile şoc trebuie să ne atragă zilnic atenţia şi apoi să ne tulbure mintea şi sufletul ci acelea care ne descoperă frumuseţea Lumii, esenţa ei divină!

În apropiere Atenei, în regiunea Kapandriti, se petrece o MINUNE! Isidor Ţiminis, unn evlavios agricultor din zonă, s- a gândit să aşeze în unul din stupii săi o icoană cu Răstignirea Domnului. La deschiderea stupului, a fost deosebit de surprins, uimit peste măsură  şi sensibil impresionat de ceea ce a văzut: albinele brodase-ră cu ceară icoana, lăsând neacoperite chipul şi trupul Domnului, "din respect şi evlavie faţă de icoană".

A rămas an de an un ritual al omului acest obicei de a introduce icoane cu Mântuitorul, cu Maica Domnului, cu sfinţi în stupii săi, rezultatul fiind mereu acelaşi.La fel  s-a întâmplat şi cu alte lucrări şi compoziţii cu temă religioasă. Albinele au realizat frumoase şi originale "broderii" de ceară  în jurul acestora.
 Icoana Întâi Sfântului Mare Mucenic şi Arhidiacon Ştefan a fost şi ea frumos împodobită rămânând neacoperite chipul şi trupul Sfântului.Din această lucrare reprezentând dealul Golgotei cu cele trei cruci, albinelle au făcut o operă de artă incredibilă, acoperind cu ceară crucea tâlharului din stânga, şi lăsând spre mirarea noastră, Crucea Mântuitorului şi pe cea a tâlharului din dreapta sa.

sursa: www.financiarul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu