NATURA NE AJUTĂ PENTRU CĂ NE IUBEŞTE!
Noi ce-i oferim în schimb?
Leacuri fără număr asteaptă să fie descoperite lângă casa nosatră, în pădurea prin care hoinărin, pe munţii pe care-i cutreierăm ori, mai departe, în locuri în care ne dorim să ajungem nu doar cu gândul. Plantele sunt o binecuvântare
chiar şi numai prin prezenţa şi prin funcţia lor de a purifica aerul pe care-l respirăm.
Dar vechii tămăduitori, vracii şi toţi acei căutători de comori ''vii'' care nu au contenit să-şi sacrifice timpul cercetând natura şi căutându-i rostul în vindecări trupeşti au ejuns la esenţele ei miraculoase şi le-au oferit lumii, conştientizând rolul lor ori motivaţi de obiceiuri şi ritualuri ancestrale le-au lăsat moştenire urmaşilor.
Oamenii de ştiinţă au aprofundat numeroase studii primare ori au adăugat acestui tezaur propriile descoperiri.
(((((((((((((((((()))))))))))))))))
Uleiul de argan, supranumit şi "Aurul Marocului", este ''cel mai rar ulei din lume''. Pentru a obţine un litru de ulei, este necesară producţia a circa şase arbori Argania Spinosa.
"Este cel mai scump ulei din lume şi aceasta datorită calităţilor sale deosebite în ceea ce priveşte regenerarea, restructurarea, hidratarea şi întreţinerea atât a tenului cât şi a părului şi a unghiilor''
Folosit şi în mâncare, uleiul de argan este obţinut prin presare la rece a seminţelor de argan prăjite. Astfel, uleiul de gătit are o aromă mai pronunţată şi este recomandat în dietele pentru slăbit.
Pentru uz cosmetic, uleiul de argan este recomandat pentru pielea uscată, pentru acnee, psoriazis, eczme. Este bogat în acizi graşi şi vitamina E, antioxidanţi, Omega 9 şi Omega 6.
Este folosir pentru tratamente de lifting facial şi hidratare, încetinind procesul de îmbătrânire a epidermei.
sursa:Realitatea.net
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu