marți, 7 februarie 2012

CHARLES DICKENS: AZI, LA ANIVERSAREA LUI...!

N-ar trebui să ne fie niciodată ruşine de lacrimile noastre, căci ele sunt o ploaie binefăcătoare pe praful pământului care ne împăienjeneşte privirea, împovărându-ne inimile înăsprite.
*****
O inimă iubitoare este cea mai adevărată înţelepciune.

*****
Până la vârsta de 50 de ani, am învăţat cea mai dură lecţie. Am descoperit că numai câteva lucruri sunt cu adevărat importante. Am învăţat să luăm viaţa în serios, dar niciodată pe noi înşine.
*****
Arată-i unui smochin cum trebuie să crească şi, când vei fi bătrân, stai la umbra lui

*****
Vai! Cât de puţine chipuri îşi păstrează frumuseţea! Grijile, supărările, suferinţele acestei lumi schimbă şi înfăţişarea odată cu sufletul, şi numai când patimile adorm şi-şi pierd puterea pe vecie, norii tulburi se risipesc şi cerul îşi recapătă limpezimea. Astfel ne apar adesea morţii; chipul lor rece şi îngheţat îşi recapătă expresia aceea de mult uitată, a pruncului ce doarme, părând a se fi întors iar în primăvara vieţii.
*****
Fiecare om este un mister şi o taină
*****
Să ai o inimă care să nu devină nicioadată aspră, un calm care niciodată să nu obosească şi o atingere care niciodată să nu rănească
*****
Şi se uită afară, dar din pricina întunericului nu văzu altceva decât propriul ei chip reflectat în sticla ferestrei. Eu sunt convins că oricât de departe ar fi privit, n-ar fi văzut un lucru mai plăcut.
Charles Dickens: Greierul casei
*****
Îi iubesc pe aceşti oameni micuţi; şi nu e un lucru mărunt când ei, care sunt atât de nevinovaţi în faţa lui Dumnezeu, ne iubesc la rândul lor.
Charles Dickens: Vechiul magazin de curiozităţi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu