miercuri, 11 mai 2011

MULTUMIM GOOGLE!!!




MINUNAT este gestul pe care GOOGLE îl face de fiecare dată atunci când ne informează sau ne aminteşte că în această lume au existat sau există OAMENI care s-au remarcat la vremea lor prin creaţii şi realizări în diverse domenii dar despre care s-a scris s-au se ştie prea puţin. Şi ei au strălucit alături de genii şi poate că uneori lumina lor a fost chiar mai strălucitoare dar nu a avut cine să observe minunea.



Chiar dacă nu au scris cu mintea lor opere strălucitoare şi nemuritoare, totuşi, în lumina reflectoarelor, harul şi talentul au făcut o lume să vibreze de emoţie şi bucurie......



EI au dat viaţă operelor literare şi muzicale, ei sunt artişti, cântăreţi, dansatori....



Personajul cu care ne surprinde azi GOOGLE este MARTHA GRAHAM sărbătorită la 117 ani de la naştere.


Această formă inedită de a ne vorbi sau a ne aminti de ei, ne stârneşte şi mai mult dorinţa, interesul, curiozitatea de a afla informaţii din biografia lor. O frumoasă provocare pe care o primim cu plăcere!Şi de astă dată un logo de excepţie, animat, care surprinde mişcările originale care au făcut-o celebră în lume. Este o nouă ''invitaţie'' de a viziona GALERIA VIRTUALĂ a figurilor remarcabile cu care ne bucură şi ne surprinde mereu.
MULŢUMIM GOOGLE!


Martha Graham a fost o coregrafă americana renumita si o dansatoare de exceptie care a trait in perioada 11 mai 1894 - 1 aprilie 1991, ce a fost recunoscuta drept una dintre pionierele dansului modern. Ea a fost pentru dans ceea ce a fost Stravinsky pentru muzica clasica, sau Picasso pentru pictura. Ea avea niste miscari speciale in dans, practic a reinventat aceasta arta, iar de la ea s-a format o intreaga scoala. A fost invitata sa danseze la Casa Alba, ca un omagiu suprem pentru intreaga sa creatie si a fost onorata cu inalta distinctie americana "The Medal Of Freedom".
Intreaga sa munca a mai fost recompensata si cu alte distinctii din Franta, Italia, Germania, Marea Britanie, dar si din indepartata China sau Japonie. S-au facut filme dupa viata ei, s-au scris carti, a avut numeroase povesti de dragoste, dintre care una cu un dansator rus celebru la vremea aceea, de altfel ea a ajuns sa danseze de nenumarate ori pe scenele din Rusia
Desemnată de revista Times, în 1998, drept cea mai bună dansatoare a secolului XX, Martha Graham este una dintre cele mai însemnate inovatoare ale dansului modern, căreia i se datorează atât o tehnică specială care a devenit un ritual practicat de marile şcoli de dans din lume, cât şi o filosofie despre dans.


sursa:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu